Leczenie reumatoidalnego zapalenia stawów
Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu powszedniego dodaje się wielką ilość warzyw. Warzywa to wybitnie bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To właśnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadwyżka kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek także pożąda, a nie ma ich w warzywach – wypróbuj błonnik z ananasem + chrom. Koronnym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, przede wszystkim kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego należy pić niemało mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Artykuły zbożowe i mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to na ogół 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niezmiernie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Dodatkowo bogata jest w błonnik, który ma znaczne znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.
1. Czytaj dalej
2. Otwórz link
3. Zobacz teraz
4. Kliknij dla szczegółów
5. Przeglądaj